10 Συμβουλές για να χάσετε βάρος αρχίζοντας Τρέξιμο



10 Συμβουλές για να χάσετε βάρος αρχίζοντας Τρέξιμο
Πολλές διαφορετικές έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι προσθέτοντας άσκηση σε συνδυασμό με καλή υγιεινή διατροφή θα αυξήσετε το ρυθμό απώλειας βάρους και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσετε την απώλεια βάρους που επιτύχατε. Φυσικά αν απλώς αρχίσετε το τρέξιμο αλλά κρατήσετε τις ίδιες διατροφικές συνήθειες που είχατε πριν το τρέξιμο το πιο πιθανό είναι να μην καταφέρετε να χάσετε πολύ βάρος. Εάν θέλετε να κοιταχτείτε στο καθρέφτη και να δείτε μια πιο λεπτή έκδοση σας, θα πρέπει οπωσδήποτε να είστε προσεκτικοί με τη διατροφή σας και να προσθέσετε την άσκηση. Οι 10 συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν με το «τρέξιμο για να χάσετε βάρος» 



1. Το τρέξιμο μεσαίας ή μεγάλης διάρκειας με μέτρια ταχύτητα καίει ένα καλό ποσό θερμίδων. 
Στατιστικές δείχνουν ότι προκειμένου να χάσετε επιτυχώς κάποια κιλά και να διατηρηθεί η απώλεια βάρους, πρέπει να ασκήστε κάθε εβδομάδα. Αντί των γρήγορων, εξαντλητικών προπονήσεων τρεξίματος για καλύτερα αποτελέσματα αναφορικά με την απώλεια βάρους απαιτείτε να τρέχετε μεγαλύτερες αποστάσεις σε πιο αργό ρυθμό, περίπου 25 έως 30 λεπτά τρεις ή τέσσερις φορές ανά εβδομάδα. Δεν υπονοούμε πως το γρήγορο τρέξιμο, οι ανηφόρες κτλ δεν καίνε θερμίδες, φυσικά και καίνε θερμίδες! Αλλά το ίδιο κερδίζετε και με ένα πιο αργό τρέξιμο. Ειδικά εάν πρωτάρης και νέος στο τρέξιμο, θα πρέπει να φτάσετε κάποιο ικανοποιητικό επίπεδο προτού αρχίσετε έντονες προπονήσεις για να αποφευχθούν πιθανοί τραυματισμοί. 

2. Μάθετε τις θερμιδικές ανάγκες σας. 
Σας συστήνουμε να ελέγξετε το Active.com καθώς έχει θερμιδικό υπολογιστή που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις ανάγκες σας. 

3. Προσπαθήστε να τρέχετε το πρωί πριν από το πρωινό σας γεύμα. 
Το πρωινό τρέξιμο ξυπνάει το μεταβολισμό σας, ενώ και η προπόνηση σας είναι πιο ουσιαστική αφού θα νιώθετε πιο ξεκούραστος. 

4. Ένας μέσος όρος 40min τρεξίματος καίει περίπου 500 θερμίδες. 
Προσπαθήστε να ελαττώσετε το έτοιμο φαγητό από delivery και προσθέστε υγιεινά σνακ ανάμεσα στα γεύματα 

5. Θυμηθείτε ότι τρέξιμο δεν σας δίνει το ελεύθερο να φάτε περισσότερο. 
Φυσικά και θα πρέπει να ευχαρίστιεστε μια λιχουδιά κάθε τόσο, αλλά δεν σημαίνει πως επειδή καίτε θερμίδες με το τρέξιμο μπορείτε να τρώτε περισσότερο. 

6. Εάν η ζυγαριά δεν δείχνει καμία απώλεια βάρους ή ακόμα και αν προσθέσατε κιλά μην το βάλετε κάτω προτού μετρηθείτε με μια μεζούρα… 
Μην απογοητευτείτε εάν δεν βλέπετε τα αποτελέσματα στη ζυγαριά, τα επιθυμητά αποτελέσματα μπορεί να είναι εμφανή στο ισχίο σας,τη μέση, τους μηρούς και αυτές οι μετρήσεις μπορούν πραγματικά να είναι ένα καλύτερο σημάδι προόδου και σωματικής βελτίωσης από την ένδειξη της ζυγαριάς σας. 

7. Ανανεωθείτε προσθέτοντας διαφορετικές ασκήσεις και προπονήσεις και σπάστε τη ρουτίνα σας. 
Εάν σε κάποια στιγμή παρατηρήσετε πως δεν μπορείτε να χάσετε περισσότερο βάρος παρά το τρέξιμο ή απλώς αρχίσατε να βαριέστε κάπως την ίδια διαδρομή προσπαθήστε να αλλάξετε το πρόγραμμά σας. Προσθέστε ποικιλία στις διαδρομές που ακολουθείτε, ανεβάστε τη ταχύτητα σας ή απλώς μία φορά την εβδομάδα κάντε πιο έντονο το τρέξιμο διαλέγοντας ανηφορικές διαδρομές. Εναλλακτικά προσθέστε άλλου τύπου γυμναστική όπως ποδηλασία, ελλειπτική μηχανή, περπάτημα, κολύμβηση. 

8. Κρατήστε ημερολόγιο ή αρχείο των προπονήσεων σας και μαζί με αυτό κρατήστε και ένα αρχείο του τι και πότε τρώτε. 
Γράψτε ότι τρώτε και θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο υπεύθυνους για τις επιλογές σας. Δεδομένου ότι κρατώντας ημερολόγιο με το τρέξιμο που κάνετε (υπάρχουν πολλά δωρεάν τέτοια προγράμματα στο internet) μπορείτε να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο τη φυσική σας κατάσταση. Με τον ίδιο τρόπο και ένα αρχείο (ημερολόγιο) του τι και πόσο τρώτε θα σας βοηθήσει να δείτε τις αρνητικές καθώς και τις θετικές συνήθειες κατανάλωσής σας. 

9. Μην το βάζετε κάτω.
 
Παρά τις όμορφες διαφημίσεις που υπόσχονται θαύματα σε χρόνο ρεκόρ η πραγματικότητα είναι πως χρειάζεται χρόνο και επιμονή για να δείτε αποτελέσματα και βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης. Υπομονή… 

10. Βρείτε έναν προσωπικό εκπαιδευτή. 
Για καλύτερα αποτελέσματα ένας γυμναστή/εκπαιδευτής μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να προπονηθείτε καλύτερα και να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει. Αλλά και η συμμετοχή σας σε μια λέσχη τρεξίματος ή ακόμα και απλώς το τρέξιμο μαζί με έναν φίλο σας θα βοηθήσει πολύ να βελτιώσετε το τρέξιμό σας και να χάσετε τα κιλά που θέλετε.

πηγή: http://www.voyager-shop.gr
Κατασκευή ιστοσελίδων - υπηρεσίες SEO - powered by seo-maker.gr