Το αλκοόλ και οι μακροχρόνιες επιπτώσεις του


Μακροχρόνιες φυσικές επιπτώσεις από την κατανάλωση αλκοόλ


Απο σωματική πλευράς, το συκώτι είναι το πιό πιθανό όργανο για τη μακροπρόθεσμη ζημιά που προκαλεί η κατανάλωση αλκοόλ, αφού είναι υπεύθυνο για διάσπαση της αιθανόλης σε οινόπνευμα. Η συχνή και υπερβολική κατανάλωση επιβαρύνει το συκώτι και οδηγεί στην αύξηση του λιπώδες ήπαρ και συνήθως σε ηπατίτιδα και κίρρωση του ήπατος.

Ένα άλλο ζήτημα είναι οι βλάβες που προκαλούνται στο δέρμα. Μπορούμε να πούμε πως συχνά κάποιος, που είναι μεβάλος πότης, μπορεί να έχει κόκκινα μάγουλα και μύτη, ενώ οι θερμίδες, κυρίως από την κατανάλωση μπύρας, φουσκώνουν την κοιλιά του και το δέρμα αρχίζει να ξεχειλώνει.

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ πολύ συχνά, θα προκαλέσει σωματικές βλάβες, αφού υπάρχει κίνδυνος αύξησης ορισμένων ασθενειών, ενώ μπορεί να χειροτερέψει και άλλες ασθένειες που έχει ήδη ένα άτομο. Η υπερβολική κατανάλωση με την πάροδο του χρόνου σχετίζεται με:


* Την ηπατίτιδα και την κίρρωση του ήπατος.

* Τη γαστρίτιδα (φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου) ή παγκρεατίτιδα (φλεγμονή του παγκρέατος).

* Την υψηλή αρτηριακή πίεση - υπέρταση (η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο).

* Με ορισμένους τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του στόματος, του οισοφάγου και του φάρυγγα.

* Μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο.

* Την καρδιακή ανεπάρκεια.

* Νευρολογικά προβλήματα, όπως είναι η επιληψία και η περιφερική νευροπάθεια (βλέβες στα χέρια και τα πόδια).

Ψυχολογικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις από την κατανάλωση αλκοόλ.

Γνωρίζετε ψυχολογικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του αλκοόλ; Το κύριο αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι ο εθισμός ή η εξάρτηση στο αλκοόλ. Το να πίνει κάποιος αλκοόλ για να αλλάξει την διάθεσή του, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα οδηγηθεί σε μία μακροπρόθεσμη κατάσταση εθισμού. Αυτό συμβαίνει γιατί ψυχολογικά εξαρτάστε από το αλκοόλ για να νιώθετε καλύτερα.
Η πλήξη είναι ένας βασικός παράγοντας για να ξεκινήσει και να συνεχίσει κάποιος να πίνει πολύ, αλλά το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου, θα είναι δυσάρεστο, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Το άλλο θέμα είναι η απελπισία που μπορεί να νιώθει κάποιος, ενώ αυτό μπορεί να τον οδηγήσει και σε σκέψεις αυτοκτονίας. Θα φτάσει σε σημείο να πιστεύει πως δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του, ούτε και κανείς άλλος να τον βοηθήσει, γι'αυτό, θα έχει ως μόνη λύση συντροφικότητας το αλκοόλ, που θα θέλει όλο και περισσότερο. Πιστεύει δηλαδή ότι δεν μπορεί ποτέ, να αλλάξει τον καταστροφικό αυτό εθισμό.

Η άρνηση του προβλήματος μπορεί να οδηγήσει τόσο στην ενοχή όσο και στην ντροπή και να είναι πιο δύσκολο να παραδεχτεί πως έχει κάποιο πρόβλημα, ειδικά επειδή το πρόβλημα έχει επεκταθεί με την πάροδο του χρόνου..

Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες από ειδικά κέντρα απεξάρτησης από το αλκοόλ, αλλά και να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας, για να σταματήσετε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του αλκοόλ.

Διαβάστε Περισσότερα: http://www.pikilife.com/2011/11/blog-post_22.html#ixzz21dijObJI
Κατασκευή ιστοσελίδων - υπηρεσίες SEO - powered by seo-maker.gr