Χρωμοσαμπουάν, ημι-μόνιμη ή μόνιμη βαφή για τα καστανά μαλλιά σας;


Χρώμα στα καστανά μαλλιά σαςΊσως βαρεθήκατε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας ή θέλετε απλώς να δοκιμάσετε ένα νέο look. Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να βάψετε καστανά τα μαλλιά σας. Προφανώς, ως προς τη λάμψη και τη φωτεινότητα, το καστανό νικά κατά κράτος τον ανταγωνιστή του, το ξανθό. Μπορείτε να διαλέξετε ελεύθερα μία από τις τρεις επιλογές αλλαγής του χρώματος των μαλλιών σας, δηλαδή, ένα χρωμοσαμπουάν, μια ημι-μόνιμη ή μια μόνιμη βαφή.Θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε την κατάλληλη μέθοδο για τα μαλλιά σας.
  • Χρωμοσαμπουάν, ημι-μόνιμη βαφή, μόνιμη βαφή;: Τρεις μέθοδοι, ένα αποτέλεσμα
    © Getty Images
    Για φανταστείτε! Τα καστανά μαλλιά λαμπυρίζουν χάρη σε χρωστικές που αντανακλούν το φως και έτσι, ξεπερνούν σε λάμψη τις αποχρώσεις του ξανθού. Ο επαγγελματίας στυλίστας των μαλλιών σας μπορεί να σας βοηθήσει, αν σκέφτεστε να βάψετε τα μαλλιά σας καστανά ή αν θέλετε να προσθέσετε λάμψη στο φυσικό χρώμα των μαλλιών σας. Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να βάψετε μόνη σας τα μαλλιά σας.
    Το χρωμοσαμπουάν είναι η επιλογή όλων όσων θέλουν να δοκιμάσουν ένα καινούριο χρώμα. Δε θα βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων και το χρώμα θα φεύγει σταδιακά με κάθε λούσιμο. Ανάλογα από το βαθμό ανοίγματος που θα διαλέξετε, το χρώμα θα διαρκέσει μέχρι και 15 λουσίματα. Σε σχέση με τις μόνιμες βαφές μαλλιών, τα χρωμοσαμπουάν είναι πιο απαλά για τα μαλλιά. Οι χρωστικές του χρωμοσαμπουάν περιβάλλουν μόνο εξωτερικά την τρίχα και δημιουργούν μια νέα απόχρωση και επιπλέον λάμψη. Οι χρωστικές αυτές δίνουν επιπλέον όγκο στα πολύ λεπτά μαλλιά. Γενικά, τα χρωμοσαμπουάν μπορούν να τονίσουν το φυσικό χρώμα των μαλλιών ή να του προσδώσουν βάθος. Ωστόσο, δεν μπορούν να ξανοίξουν τα μαλλιά σας. Οι καστανές θα διατηρήσουν τη λάμψη των μαλλιών τους με νέες αποχρώσεις του καστανού. Οι ξανθιές όμως, μετά τη χρήση του χρωμοσαμπουάν, θα γίνουν καστανές.

  • Μετά τη χρήση του σαμπουάν, οι χρωστικές του δίνουν επιπλέον όγκο στα πολύ λεπτά μαλλιά

    Όπως ίσως μαντέψατε ήδη, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, η χρήση μιας ημι-μόνιμης βαφής βρίσκεται ανάμεσα στα δύο άκρα, στο χρωμοσαμπουάν και το βάψιμο. Η ημι-μόνιμη βαφή μπορεί να σκουρύνει έως και τρεις τόνους το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Επίσης, είναι ένας ανώδυνος τρόπος να καλύψετε τις γκρίζες τρίχες. Στην εφαρμογή, η ημι-μόνιμη βαφή είναι ίδια με την εφαρμογή μιας μόνιμης βαφής. Η δράση της όμως είναι διαφορετική με την η ανώτερη στοιβάδα της τρίχας να ανοίγει και οι χρωστικές να μεταφέρονται σε βάθος. Όπως και το χρωμοσαμπουάν, η ημι-μόνιμη βαφή δεν μπορεί να ξανοίξει το χρώμα των μαλλιών και φεύγει μετά από 24 λουσίματα. Η διαφορά ανάμεσα στο χρωμοσαμπουάν και την ημι-μόνιμη βαφή είναι η εξής: Αν γίνεται συχνή χρήση του χρωμοσαμπουάν, τα μαλλιά θα μείνουν λίγο πιο σκούρα απ' ό,τι το φυσικό τους χρώμα. Αν χρησιμοποιείτε επανειλημμένως ημι-μόνιμη βαφή, θα πρέπει να τα εφαρμόζετε μόνο στα νέα μαλλιά (ρίζες). Έτσι, τα μαλλιά σας θα έχουν ομοιόμορφο καστανό χρώμα.
    Στη βαφή μαλλιών καταλήγουν όσες είναι σίγουρες για την απόφασή τους. Το νέο χρώμα μαλλιών θα είναι μόνιμο. Ακόμα και οι γκρίζες τρίχες θα καλυφθούν εντελώς. Ωστόσο, θα πρέπει να βάφετε τις ρίζες κάθε λίγες εβδομάδες. Η συχνότητα εφαρμογής αυτής της μεθόδου εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά σας.
    Θέλετε μια μόνιμη ή μια προσωρινή αλλαγή χρώματος; Όσοι σκέφτονται να αλλάξουν το χρώμα των μαλλιών τους, πρέπει πρώτα να απαντήσουν σε αυτή την ερώτηση. Μετά την εφαρμογή τους, και οι τρεις μέθοδοι θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα μαλλιά σας θα έχουν ένα νέο χρώμα και θα λάμπουν.

  • Πώς θα βάψετε τα καστανά μαλλιά

    1. Στα μαλλιά σας ταιριάζουν πολύ οι ζεστές αποχρώσεις, ειδικά αν είναι στο χρώμα της ελιάς ή πιο σκούρα με κιτρινωπές ή χρυσαφί αποχρώσεις. Τέτοιες αποχρώσεις είναι για παράδειγμα, το καστανό καραμελέ, το καστανό μπρονζέ και το καστανό φουντουκί. Αν τα μαλλιά σας έχουν μια μπλε ή ροζ απόχρωση, τότε θα πρέπει να διαλέξετε ανοιχτά ή σκούρα καστανά χρώματα χωρίς κόκκινες ή χρυσαφί αποχρώσεις.
    2. Η συνεπής και σωστή φροντίδα των μαλλιών σας είναι η ιδανική προϋπόθεση για το βάψιμο των μαλλιών. Το αποτέλεσμα του βαψίματος είναι πιο εντυπωσιακό και διαρκεί περισσότερο, αν τα μαλλιά σας και η ανώτερη στοιβάδα της τρίχας είναι υγιή.
    3. Με το χρωμοσαμπουάν, όσο περισσότερο αφήσετε τη λοσιόν στα μαλλιά σας, τόσο πιο έντονο θα είναι το χρωματικό αποτέλεσμα. Για πιο έντονο χρώμα, μπορείτε να αφήσετε μερικά λεπτά παραπάνω ή ακόμα και μισή ώρα τη βαφή.
    4. Για να χαρείτε και να διατηρήσετε το νέο χρώμα των μαλλιών σας περισσότερο, αρχίστε να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα για βαμμένα μαλλιά.
Κατασκευή ιστοσελίδων - υπηρεσίες SEO - powered by seo-maker.gr