Μους Λευκής Σοκολάτας


Σοκολατένια μους από λευκή όμως σοκολάτα... μια συνταγή του Βασίλη Καλλίδη για μερακλήδες των γλυκών! Η συνταγή όπως την παρουσίασε στην εκπομπή Ελένη...

Συστατικά

  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 κ.σ. γάλα
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • Για τη Σως: 500 γρ. καθαρισμένα ροδάκινα
  • Xυμός από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. ζάχαρη




  • Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπέν μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά
  • 2
    Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αραιώνουμε με το ζεστό γάλα
  • 3
    Χτυπάμε την κρέμα, χωρίς ζάχαρη, σε άγλυκη σαντιγύ
  • 4
    Προσθέτουμε τη ζελατίνη στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά
  • 5
    Προσθέτουμε τη σαντιγύ λίγη – λίγη στο μίγμα σοκολάτας και την ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα
  • 6
    Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες
  • 7
    Βράζουμε τα ροδάκινα μαζί με τον χυμό από το λεμόνι και τη ζάχαρη για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • 8
    Αλέθουμε το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.
  • 9
    Σερβίρουμε τη μους μαζί με την σως
    Πηγή: http://www.tlife.gr

Κατασκευή ιστοσελίδων - υπηρεσίες SEO - powered by seo-maker.gr