Γιατί οι γυναίκες δεν γνωρίζουν τις γόνιμες ημέρες τους ;


Μπερδεμένες σχετικά με το πότε είναι πιθανότερο να συλλάβουν φυσιολογικά εμφανίζονται οι γυναίκες,  που προσπαθούν να κυοφορήσουν μέσω θεραπειών γονιμότητας,   σύμφωνα με αυστραλιανή δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο theInternational Journal of Advanced Nursing.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Monash στη Μελβούρνη ρώτησαν 204 γυναίκες που είχαν ζητήσει βοήθεια σε θέματα γονιμότητας σε δύο κλινικές της πόλης και διαπίστωσαν ότι μόνο το 13% απάντησε σωστά για τις μέρες του εμμηνορρυσιακού κύκλου που ήταν γόνιμες, ενώ το 68% πίστευε ότι έκανε έρωτα τη σωστή χρονική στιγμή στην προσπάθεια να συλλάβει φυσιολογικά. Το 87% δήλωσε ότι είχε προσπαθήσει να βελτιώσει τις γνώσεις του για τα θέματα γονιμότητας.
«Η μελέτη διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία των γυναικών που αναζητά θεραπεία γονιμότητας έχει ανεπαρκείς γνώσεις για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για σεξουαλική επαφή, ώστε να μεγιστοποιήσει την πιθανότητα φυσιολογικής σύλληψης», εξηγεί η Δρ Κέρρι Χάμπτον που ηγήθηκε της ερευνητικής ομάδας.
Συμπληρώνει δε ότι «ο σωστός χρόνος της ερωτικής επαφής τις γόνιμες ημέρες του καταμήνιου κύκλου μπορεί να μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται το ζευγάρι να κυοφορήσει, συντελώντας έτσι στην αποφυγή των μη αναγκαίων θεραπειών υποβοηθούμενης γονιμοποίησης».
Ως υπογονιμότητα ορίζεται η ανικανότητα επίτευξης κύησης μετά από 12 μήνες προσπάθειας. Η γυναίκα είναι περισσότερο γόνιμη κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών πριν και κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, δηλαδή συνήθως 14 ημέρες πριν την εμμηνορρυσία.
Πηγή: http://www.life2day.gr/

Κατασκευή ιστοσελίδων - υπηρεσίες SEO - powered by seo-maker.gr