Πώς να επιλέξεις το σωστό γυναικολόγο


Πώς να επιλέξεις το σωστό γυναικολόγο

Θέλεις να αλλάξεις γυναικολόγο ή είναι η πρώτη σου φορά που θα κάνεις γυναικολογική εξέταση; Η επιλογή γυναικολόγου είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει συχνά όλες τις γυναίκες.


Το πόσο σημαντικό είναι κάθε γυναίκα να επισκέπτεται τακτικά το γυναικολόγο της το έχουμε τονίσει πολλάκις. Εξίσου όμως σημαντικό είναι και τον να βρεις τον σωστό γυναικολόγο! Πώς θα το κάνεις;
Πώς θα επιλέξεις γυναικολόγο;
* Ρώτα το οικογενειακό σου γιατρό: Αν δεν έχεις κάποιον γυναικολόγο στα υπ΄όψιν καταρχήν μπορείς να ρωτήσεις τον οικογενειακό σου γιατρό να σου συστήσει κάποιον. Οι γιατροί συνήθως γνωρίζουν ποιοι είναι οι καλύτεροι γιατροί σε κάθε κλάδο.
*Ζήτα συστάσεις από φίλους ή γνωστούς: Ρώτα στον κύκλο της οικογένεια ή των φίλων για συστάσεις. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν αλλάξει τουλάχιστον έναν γυναικολόγο από την πρώτη επίσκεψή τους, οπότε σίγουρα θα έχουν να σου δώσουν ονόματα προς αποφυγή ή να σου προτείνουν κάποιον καλό.
* Η περιοχή έχει σημασία: Η απόσταση είναι ιδιαίτερα σημαντική ειδικά στις περιπτώσεις που ετοιμάζεσαι να μείνεις έγκυος ή πρέπει να αντιμετωπίσεις κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα. Όσο πιο κοντά είναι το ιατρείο, τόσο πιο εύκολα μπορείς να το προσεγγίσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
* Το φύλο δεν κάνει τη διαφορά: Πρόκειται για ένα ζήτημα καθαρά προσωπικό. Γυναίκα ή άνδρας από ιατρικής απόψεως δεν έχει σημασία, καθώς και οι δύο έχουν τις απαραίτητες γνώσεις. Ο καλός γιατρός δεν κρίνεται από το φύλο του κι αυτό πρέπει να το βάλεις καλά στο μυαλουδάκι σου. Ωστόσο, αν σε έχουν εμποτίσει με στερεότυπα του τύπου οι άνδρες γιατροί είναι καλύτεροι ή αντίθετα αν αισιάνεσαι πιο οικεία με γυναίκα γυναικολόγο, τότε επίλεξε αυτόν που σε κάνει να αισθάνεσαι σιγουριά και άνεση! Η επιλογή του γιατρού είναι καθαρά προσωπική επιλογή!
* Μια επίσκεψη θα σε πείσει: Δε σημαίνει πως ο πρώτος γυναικολόγος που επισκέφτηκες θα πρέπει να είναι κι ο αιώνιος γιατρός σου; Μπορεί η φήμη του να είναι μεγάλη και οι συστάσεις καλές αλλά αν εσύ δε νιώθεις σιγουριά κι άνεση, μπορείς να αναζητήσεις άλλο γιατρό την επόμενη φορά. Η έρευνα αγοράς καμιά φορά αποδεικνύεται πολύτιμη και στην περίπτωση της επιλογής γιατρού. Βρες το γιατρό που θα σε κάνει να νιώσεις σιγουριά κι ασφάλεια, που θα απαντάει στις ερωτήσεις σου με προθυμία και δεν θα έχει το νου του στο ρολόι κατά τη διάρκεια της εξέτασης.
* Τον βρίσκεις εύκολα; Αν το ραντεβού με τον γυναικολόγο χρειάζεται «κράτηση» ένα μήνα πριν, τότε ίσως θα έπρεπε πολύ σοβαρά να σκεφτείς το να κοιτάξεις για κάποιον άλλο γιατρό. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να βρεις έστω και στο τηλέφωνο το γιατρό σου σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη.
**** Και μια έξτρα συμβουλή
Βρες κάποιον συμβεβλημένο με το ταμείο σου, αν τα οικονομικά σου δε βοηθούν: Εν καιρώ οικονομικής κρίσης, το ζήτημα του κόστους είναι σημαντικό. Αν λοιπόν πιάνεις τον εαυτό σου να αμελέις τις τακτικές γυναικολογικές εξετάσεις εξαιτίας έλλειψηε χρημάτων, άλλαξε γιατρό και βρες κάποιον συμβεβλημένο με το ταμείο σου.
Πηγή: http://www.womenonly.gr

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Σημαντική και κάποιες φορές δύσκολη η εύρεση του ιδανικού γιατρού. Η πρώτη μου εμπειρία με γυναικολόγο ήταν τραγική. Παρά τις συστάσεις του, η απότομη συμπεριφορά του με ώθησε στην αναζήτηση κάποιου άλλου. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι άνετα και να μην φοβάσαι να μιλήσεις...

Κατασκευή ιστοσελίδων - υπηρεσίες SEO - powered by seo-maker.gr