Επιμέλεια Τάνια Νικολοπούλου
Υλικά για 6 άτομα
•4 μεγάλες ώριμες ντομάτες (περίπου 800 γρ.)
•ένα αγγούρι
•δύο κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
•δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες (σημ.1)
•δύο φλιτζάνια ψίχουλα από φρέσκο ψωμί
•δύο κουταλιές σούπας ξύδι από λευκό κρασί
•6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
•δύο κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
•αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
•4 μεγάλες ώριμες ντομάτες (περίπου 800 γρ.)
•ένα αγγούρι
•δύο κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
•δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες (σημ.1)
•δύο φλιτζάνια ψίχουλα από φρέσκο ψωμί
•δύο κουταλιές σούπας ξύδι από λευκό κρασί
•6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
•δύο κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
•αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Βυθίζετε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα και κατόπιν σε κρύο για να τις ξεφλουδίσετε εύκολα. Στη συνέχεια τις κόβετε στα τέσσερα. Ξεφλουδίζετε και κόβετε το αγγούρι σε χοντρά κομμάτια. Αναμειγνύετε τις ντομάτες, το αγγούρι, τις πιπεριές, τα σκόρδα, τα ψίχουλα ψωμιού, τον πελτέ και το ελαιόλαδο προσθέτοντας μισό κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι.
Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά (κατά προτίμηση σε δύο δόσεις) και τα αφήνετε στο ψυγείο για δύο - τρεις ώρες. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, το αραιώνετε με λίγο κρύο νερό.
Για τη γαρνιτούρα
Πριν βγάλετε τη σούπα από το ψυγείο ψιλοκόβετε μία μέτρια ντομάτα, λίγο αγγούρι, μία πιπεριά, ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, τέσσερα κλαδάκια μαϊντανό, ένα μικρό κολοκυθάκι (που μπορεί προηγουμένως να το έχετε βράσει μόνο για έξι με επτά λεπτά, ώστε να είναι λίγο τραγανό).
Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και προσθέτετε δύο - τρεις κουταλιές της σούπας από τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Η σούπα σερβίρεται θαυμάσια με μικρά Κρητικά παξιμάδια και συνοδεύεται με λευκό παγωμένο κρασί.
(Σημ1): Τις σκελίδες σκόρδου πριν τις προσθέσετε μπορείτε να τις έχετε βράσει για πέντε λεπτά ώστε να αποφύγετε το τυχόν δυσάρεστο για εσάς έντονο άρωμα.
Βυθίζετε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα και κατόπιν σε κρύο για να τις ξεφλουδίσετε εύκολα. Στη συνέχεια τις κόβετε στα τέσσερα. Ξεφλουδίζετε και κόβετε το αγγούρι σε χοντρά κομμάτια. Αναμειγνύετε τις ντομάτες, το αγγούρι, τις πιπεριές, τα σκόρδα, τα ψίχουλα ψωμιού, τον πελτέ και το ελαιόλαδο προσθέτοντας μισό κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι.
Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά (κατά προτίμηση σε δύο δόσεις) και τα αφήνετε στο ψυγείο για δύο - τρεις ώρες. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, το αραιώνετε με λίγο κρύο νερό.
Για τη γαρνιτούρα
Πριν βγάλετε τη σούπα από το ψυγείο ψιλοκόβετε μία μέτρια ντομάτα, λίγο αγγούρι, μία πιπεριά, ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, τέσσερα κλαδάκια μαϊντανό, ένα μικρό κολοκυθάκι (που μπορεί προηγουμένως να το έχετε βράσει μόνο για έξι με επτά λεπτά, ώστε να είναι λίγο τραγανό).
Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και προσθέτετε δύο - τρεις κουταλιές της σούπας από τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Η σούπα σερβίρεται θαυμάσια με μικρά Κρητικά παξιμάδια και συνοδεύεται με λευκό παγωμένο κρασί.
(Σημ1): Τις σκελίδες σκόρδου πριν τις προσθέσετε μπορείτε να τις έχετε βράσει για πέντε λεπτά ώστε να αποφύγετε το τυχόν δυσάρεστο για εσάς έντονο άρωμα.
Πηγή: diatrofi.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου