Tips για να αποκτήσετε φόρμα


Αποκτήστε φόρμα

Η αγωνία των περισσότερων τουλάχιστον γυναικών είναι πως θα βγουν στην παραλία με μαγιό. Γι’ αυτό καλό είναι η άσκηση να αποτελεί γενικό τρόπο ζωής καθώς τόσο η γυμναστική όσο και η διατροφή φέρνουν τα σωστά αποτελέσματα.

  • «Ναι» στην καθημερινή άσκηση
Η καθημερινή άσκηση, όπως λένε οι ειδικοί, δεν πρέπει να γίνεται καταναγκαστικά αλλά να γίνεται με ευχαρίστηση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο όταν πλησιάζει το καλοκαίρι.
Μπορείτε για παράδειγμα, δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών, να μετακινήστε με ποδήλατο προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σας αλλά και να αυξήσετε τις καύσεις σας. Σε περίπτωση πάντως που αντιμετωπίζετε προβλήματα στα γόνατα, καλό είναι να κάνετε ένα ζέσταμα προτού ξεκινήσετε.
Αν πάλι δεν σας αρέσει να γυμνάζεστε σε κλειστούς χώρους, αξίζει να εξασκήσετε κάποιο σπορ ή το άθλημα που κάνατε όταν ήσασταν νέοι.
  • Γυμναστείτε με προσοχή
Ένας οργανισμός που δεν έχει γυμναστεί ποτέ, χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί. Γι’ αυτό καλό είναι να προτιμήσετε πιο χαλαρές ασκήσεις και να αυξήσετε σταδιακά τη δυσκολία τους.
Αν πάντως κάθε μέρα φοράτε τακούνια, κάντε μια εντριβή στις γάμπες σας για να ξεκουραστούν οι μυς και τότε θα είστε έτοιμες για γυμναστική.
Αν πάρετε βέβαια την απόφαση να γυμναστείτε, επιλέξτε τις επισκέψεις σας στο γυμναστήριο το απόγευμα. Κι αυτό γιατί τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο οργανισμός αποδίδει καλύτερα το απόγευμα.
Πηγή: newsbeast.gr
Κατασκευή ιστοσελίδων - υπηρεσίες SEO - powered by seo-maker.gr