Kυτταρίτιδα ; Οχι, ευχαριστώ!!


Τα είδη
Υπάρχουν τρία ήδη κυτταρίτιδας, ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητάς της.

1. Η κυτταρίτιδα Α σταδίου, γνωστή και ως «χαλαρή κυτταρίτιδα», η οποία φαίνεται μόνο όταν τσιμπήσουμε την περιοχή.
2. Η κυτταρίτιδα Β σταδίου, που ονομάζεται και «οιδηματική» και φαίνεται όταν στεκόμαστε σε όρθια στάση.
3. Η κυτταρίτιδα Γ σταδίου, η οποία ονομάζεται «συμπαγής» και δεν κρύβεται σε όποια στάση και αν
καθόμαστε.
Η αντιμετώπιση
Η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο πολυσύνθετο και η αντιμετώπισή της απαιτεί συνεχή και συστηματική προσπάθεια, αλλαγή τρόπου ζωής και διατροφής, επιμονή και υπομονή.
Οι ενδιαφερόμενες πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι δεν υπάρχουν σήμερα αποτελεσματικές χειρουργικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας -η λιποαναρρόφηση ή λιπόλυση δεν εφαρμόζεται σε περιοχή που υπάρχει κυτταρίτιδα και τα λιποκύτταρα που αφαιρούνται από την περιοχή δεν αποκλείεται στο μέλλον να εμφανιστούν αλλού.
Γι' αυτό οι ειδικοί προτείνουν μη επεμβατικές μεθόδους, οι οποίες μόνες ή συνδυαστικά δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα.
1. Η μέθοδος κενού αέρος. Επιτυγχάνει επιδερμική σύσφιξη με το συνδυασμό σωστής διατροφής και ήπιας άσκησης σε συνθήκες κενού αέρος, οι οποίες εξασφαλίζονται με τη βοήθεια μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας. Η εφαρμογή της μεθόδου απαιτεί 3 συνεδρίες την εβδομάδα. Η μέθοδος είναι κατάλληλη για ανθρώπους που επιθυμούν να χάσουν λίπος και πόντους τοπικά. Το κόστος είναι περίπου 950 ευρώ το μήνα και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται συνήθως σε 4 εβδομάδες.
2. H μέθοδος Velashape. Συνδυάζει τις ραδιοσυχνότητες με την υπέρρυθρη ακτινοβολία την αναρρόφηση και την τοπική πίεση με ειδικά rollers. Η διαδικασία οδηγεί σε συρρίκνωση του λιποκυττάρου και κατ’ επέκταση σε μείωση της κυτταρίτιδας, ενώ δρα ευεργετικά στο κολλαγόνο και συσφίγγει το χαλαρό δέρμα. Το κόστος είναι περίπου 250 ευρώ ανά συνεδρία και για να υπάρξει αποτέλεσμα απαιτούνται τουλάχιστον 5 συνεδρίες.
3. Μη ενέσιμη μεσοθεραπεία. Πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα διαδερμικής μεταφοράς λιποδιαλυτικών ουσιών χωρίς χρήση ενέσεων και χωρίς επιπλοκές. Η θεραπεία εφαρμόζεται στο ιατρείο με τη βοήθεια μιας συσκευής μικρορευμάτων. Η επιλογή των δραστικών ουσιών που χρησιμοποιούνται εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και αποφασίζεται από τον ιατρό. Το κόστος ανέρχεται σε 250 ευρώ περίπου ανά συνεδρία για ένα πρόγραμμα 5 συνεδριών και άνω.
4. Λεμφικό μασάζ. Το λεμφικό μασάζ επιταχύνει τη λεμφικό ροή και βοηθάει το σώμα να απομακρύνει τις τοξίνες και τα άχρηστα υλικά. Καθαρίζει και αναζωογονεί τους ιστούς και τονώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ ηρεμεί τους μύς και αυξάνει την κίνηση του υγρού στον συνδετικό ιστό. Επιπλέον, μειώνει το οίδημα και την κατακράτηση υγρών. Ενδεικτικό κόστος: 70 ευρώ / συνεδρία.
5. Βαθύ μασάζ στον ιστό (τοπικό). Το βαθύ μασάζ χαλαρώνει τον συνδετικό ιστό ώστε να κινείται με μεγαλύτερη ελευθερία και να μην προσκολλάται στις δομές που βρίσκονται κάτω από αυτόν. Η ταυτόχρονη διέγερση των αιμοφόρων αγγείων μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στην περιοχή αυξάνοντας έτσι την τροφή των ιστών. Το μασάζ δεν απομακρύνει ούτε και μειώνει τα λιποκύτταρα. Μπορεί όμως να βελτιώσει την κατάσταση και τη εμφάνιση του δέρματος, να μειώσει τις ουλές (βαθουλώματα) και να αυξήσει την κυκλοφορία των θρεπτικών ουσιών στους ιστούς. Επιπλέον, διεγείρει τα αιμοφόρα αγγεία και χαρίζει ελαστικότητα. Ενδεικτικό κόστος: 55 ευρώ/συνεδρία.

Διατροφικά tips κατά της κυτταρίτιδας
• Καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα (4-5 ημερησίως).
• Περιορίστε την πρόσληψη νατρίου (περιέχεται στο επιτραπέζιο αλάτι, στις έτοιμες σάλτσες, στο ketchup, στη μουστάρδα και στα διάφορα dressings, στα αλλαντικά, στα τυριά, στα λουκάνικα, στα τουρσιά, στο παστό κρέας και στο ψάρι, στα προπαρασκευασμένα τρόφιμα, στον κατεψυγμένο αρακά, στο ψωμί).
• Αντικαταστήστε το επιτραπέζιο αλάτι με μπαχαρικά, ξύδι, κρασί και χυμό λεμονιού.
• Καταναλώνετε τουλάχιστον δυο μερίδες γαλακτοκομικά με 1-2% λιπαρά ημερησίως.
• Ρωτάτε για τον τρόπο προετοιμασίας των φαγητών όταν τρώτε εκτός σπιτιού.
• Καταναλώνετε 2 - 4 μερίδες φρούτων και 4 – 5 μερίδες λαχανικών ημερησίως.
• Καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες (δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης, όσπρια, ρίζες λαχανικών, προϊόντα κριθαριού, βρώμης, λιναριού, πράσινα λαχανικά).
• Επιλέγετε άπαχο κρέας και σέβεστε τις οδηγίες του διατροφολόγου αναφορικά με τη χρήση ελαιολάδου.
• Αποφεύγετε τα τηγανητά τρόφιμα, τα crackers, τα γλυκά και τα αρτοσκευάσματα με προσθήκη βουτύρου ή υδρογονωμένων φυτικών λιπαρών κατά την παρασκευή τους. Γενικά, αποφεύγετε τα λίπη σε στερεά μορφή (κορεσμένα).
• Περιορίζετε την κατανάλωση καφεΐνης, σοκολάτας και κακάο.
• Περιορίζετε τη λήψη οινοπνεύματος σε 1 - 3 μερίδες ποτού / εβδομάδα. 
Πηγή: http://trans.kathimerini.gr
Κατασκευή ιστοσελίδων - υπηρεσίες SEO - powered by seo-maker.gr